overmij jacqueline-de-groot

Over mij

Ik ben Jacqueline de Groot. Samen met mijn man en onze twee kinderen woon ik aan de rand van de stad Groningen. Ruim vijfentwintig jaar was scheikunde mijn vakgebied. Als polymeerchemicus werkte ik aan de ontwikkeling van poreuze materialen voor de reparatie van de kniemeniscus. Samen met mijn man richtte ik indertijd het bedrijf Orteq op om deze materialen te commercialiseren.

Toen ik in 2010 afscheid nam van ons bedrijf ben ik full-time voor onze kinderen gaan zorgen. Zij hebben in de eerste jaren van hun leven in China veel meegemaakt en moeten missen. Van het begin af aan ben ik op zoek gegaan naar een manier van opvoeden die paste bij onze situatie; bij de individuen in ons gezin. Toen we de overstap van de buurtschool naar de Vrijeschool maakten, ging er een wereld voor me open. Ik ben me gaan verdiepen in de antroposofie en Vrijeschoolpedagogie.


Ik werd steeds enthousiaster over wat ik daar ontdekte. Door onze kinderen kwam ik ook in aanraking met de Luisterkindmethode. Dat iemand die mijn kinderen helemaal niet kende hen zo haarfijn schetste, raakte mij diep. In de aanwijzingen die ik kreeg herkende ik de inzichten vanuit de antroposofie. Bovendien herkende ik in de Luisterkindmethode de andere manier van luisteren die ook Steiner beschreven heeft. Daarom besloot ik de scheikunde definitief achter mij te laten en Luisterkindwerker te worden.

In mijn praktijk richt ik mij voornamelijk op ouders en kinderen. Mijn missie: ouders helpen om hun kinderen beter te begrijpen. Het valt niet mee om in deze tijd ouder te zijn. We leven in een tijd waarin de behoeftes van kinderen aan alle kanten onder druk zijn komen te staan. Kinderen laten dat zien en ouders worstelen daarmee. Ik ben dankbaar dat ik met de Luisterkindmethode de wijsheid van kinderen aan ouders terug kan geven, zodat zij hun kinderen beter kunnen helpen. Ik ben zo enthousiast over Luisterkind en intuïtief luisteren dat ik er lezingen over geef en blogs over schrijf.

© 2018-2021 Copyright Jacqueline de Groot, alle rechten voorbehouden | Webdesign en realisatie 100pk.nl